България победи Аржентина с 3:1 гейма

Българският мъжки национален отбор победи Аржентина с 3:1 гейма във втората среща между двата тима от Световната лига и е лидер в класирането на група „А”.

В зала “Арена Армеец” аржентинците спечелиха първия гейм с 25:17 точки, а българите надиграха гостите с 25:19, 25:21 и 31:29 в останалите три гейма.

В първата част нашите момчета бяха изненадани от типичната скоростна игра на гостите, които се справиха добре на посрещане и развиха бързите си атаки при мрежата. След това обаче нашите момчета затегнаха блока, а Цветан Соколов и Тодор Алексиев се разигтраха. Най-драматичен и красив беше последният гейм, когато Соколов направи 12 точки, завършвайки с общо 23, докато Алексиев направи 21 точки. Бруно Романьоти се отчете със 17 за гостите. Всъщност в четвъртия гейм нямаше разлика от повече от 1 точка в полза на единия или другия отбор до самия край, когато нашият отбор показа повече характер.

Това е втора поредна победа на възпитаниците на Камило Плачи над Аржентина, след като те спечелиха с 3:0 гейма и в първата среща и имат актив от 11 точки, но по-лош коефициент от лидера Бразилия.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини