Шок - Рафаел Надал отпадна още в първи кръг на Уимбълдън

Сензация – за пръв път в кариерата си Рафаел Надал Парера, двукратен шампион на „Уимбълдън” и носител на общо 11 трофея в турнирите от Големия шлем, отпадна в първи кръг на турнир точно от Големия шлем. Надал загуби с шокиращия резултат от 0:3 сета – 6:7 (4), 6:7 (8), 4:6 от белгиеца Стив Дарси, известен с прякора си Акулата.

От самото начало на срещата стана видно, че испанецът не е готов за тревното предизвикателство. В първия сет той спаси цели девет точки за пробив, но в 11 гейм се пропука и Дарси сервираше за сета. Надал обаче успя да върне пробива след като и белгиецът трепна, но в тайбрека Рафа направи нетипични грешки, включително двойна и Дарси взе сет аванс.

Втората част се разви по идентичен начин, но с леко обърнати роли – Надал проби за 6:5 гейма и веднага изпусна аванса, след като Дарси направи две магически отигравания – бекхенд смач и страхотен уинър от форхенд. Белгиецът имаше четири сетбола в тайбрека, но Надал се върна от 3:6 точки, но при сетбола на свой сервис прати необуздано форхенд по правата много в аут. Въпреки това Дарси демонстрира твърдост и се пребори след грешка на Надал от коронния му удар – труден форхенд по правата от движение.

В третия сет Дарси използва инерцията и проби още в първия гейм след нова порция уинъри, а Надал така и не можа да върне пробива. Той имаше само един шанс – при 4:3 гейма в полза на белгиеца, но ударът му отиде в мрежата. В крайна сметка Дарси спечели мача след ас, още на първия си мачбол, след като преди това, при 15:15, показа невероятна скорост и хвана воле по диагонала на Надал, което изглеждаше печелившо.

Иначе в самия мач впечатление направи колебливото движение на Надал, липсата на каквато и да е дължина от форхенда и слабият сервис. Така Рафа пропусна огромен шанс да напредне много в ранглистата след като миналата година отпадна във втори кръг на турнира. Сега обаче Надал не само, че няма да добави нови точки, ами и загуби заради по-слабия от миналогодишния резултат.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини