Лятна занималня в библиотеката

Лятна занималня и безплатен курс по английски. На тези екстри ще могат да разчитат през следващите два месеца родителите на по-малките ученици в Асеновград.

Работата с деца започва на 2 юли във фоайето на библиотека "Паисий Хилендарски". Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10 ч. до 12 ч. в дните до 5 септември.

Децата, които посещават лятната програма, ще участват в различни инициативи, сред които "Четенето е лесно и приятно", "Опознай родния си град", "Творческа работилница", "Искам всичко да зная" - срещи и дискусии със специалисти от различни професии и ролеви игри.

Безплатният курс по английски език ще е с преподавател Кристина Халумис:

  • І-ва група (деца от 2-ри и 3-ти клас) от 16 ч. до 17 ч. всяка сряда и четвъртък
  • ІІ-ра група (деца от 4-ти и 5-ти клас) от 17 ч. до 18 ч. в същите дни

Библиотечният екип се стреми да формира у най-малките посетители навици за четене, като работи по проект "Вълшебната стая", реализиран от Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Идеята е чрез обособяване на библиотечен кът за стимулиране на ранното детско развитие, да бъде провокиран интересът на децата към общуването с книгите като доказан начин за успешна предучилищна подготовка и за пълноценно личностно развитие. 

Най-мотивираните участници в Библиотечния център за работа с доброволци ще се включат в обучителни курсове по темите "Общуване и работа в екип", "Интервю", "Филм - сценарий", "Роли", "Работа с камера, звук и монтаж", "Лидери".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини