Цвети Пиронкова продължава с победния си ход на "Уимбълдън"

7:5, 6:3 – Цветана Пиронкова за пореден път доказа, че когато дойде време за „Уимбълдън”, тя е друг играч. И сега Пиронкова не разочарова почитателите на българския тенис и спечели в два сета срещу Барбара Захлавова-Стрицова на свещената трева в Лондон.

Пиронкова започна със сервис, като трябваше да спасява точка за пробив и го направи след хубав бекхенд. Този труден гейм характеризираше началото на мача за сервиращите, които чак след четири изиграни гейма започнаха по-лесно да контролират нещата на собствен сервис.

Нетипично за мач при жените до 6:5 в полза на Пиронкова нямаше нито един пробив. Тогава обаче Цвети успя да стигне до четири точки за пробив в най-драматичния гейм на частта, но Захлавова-Стрицова успяваше да ги спаси с агресивна игра и чести излизания на мрежата. Борбата продължаваше и в крайна сметка при петия шанс за пробив Пиронкова намери хубав ретур от бехкенд, установи контрол при разиграването и спечели сета със 7:5 гейма.

Вторият сет също тръгна добре за Пиронкова, която проби в четвъртия гейм, при това още при първия се открил шанс. Стигна се до 5:3 гейма и сервис на българката за победа. В гейма Пиронкова тръгна лесно, както като цяло на свой сервис след средата на първия сет, стигна до два мачбола и още при първия затвори мача.

В третия кръг на турнира Пиронкова излиза срещу мощната хърватка Петра Мартич.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини