Караиванов със 7 бона борч към банка, у Алиджикови - БМВ за 700 лева

Всички от ръководството на община Асеновград са подали в срок декларации по Закона за публичност на лица, заемащи висши държавни длъжности, става ясно от сайта на Сметната палата. В това число са кметът Емил Караиванов, 3-мата му заместници и председателят на ОбС Светозар Шуманов.

Декларациите са за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи през предходната календарна година от 1 януари - 31 декември 2012 г.

7 хиляди лева кредит. Това е единствената промяна във финансовото състояние на асеновградския градоначалник, настъпила през м.г. Седемте бона задължение на Емил Караиванов е към ПИБ.

През 2012 г., когато декларираше за първи път имоти и финанси като лице на висока държавна длъжност, асеновградският кмет посочи апартамент на негово име в родния град и къща в хасковското село Конуш на името на съпругата му Юлияна - и двете дарение. Караиванов вписа също така Деу Ланос, закупено през 2008 г. за 2 500 лв. от заплати, и кредитна карта за 10 000 лв. от ПИБ.

Зам.-кметът Манол Генов е декларирал, че през 2012-та е прехвърлил срещу 58 674 лева 1/2 идеална част право на строеж в Пловдив. Има банков влог от 4 380 лева от дивиденти. В декларацията му преди 12 месеца, когато описваше за първи път имането си, Генов посочи, че има апартамент в Асеновград - дарение отпреди над 10 г., парцел в Пловдив - дарение на името на съпругата му, къща във Войсил, закупена за 3 326 лв. през 2004 г., право на строеж в Пловдив и 1/2 от парцел в Пловдив, закупен в далечната 1992 г. В декларацията му фигурираха още 3 дка нива, закупена през 2008 г., по 1/4 идеални части от 4 дка нива и от 2 земеделски земи, всяка от по 2 дка.

Мария Вълканова, зам.-кмет по социалните дейности, е декларирала 2 110 лева от стопанска дейност, извън заеманата длъжност. През 2012-та тя обяви апартамент в Пловдив и 2 къщи в Тополово - съпружеска имуществена общност. На името на съпруга й има 1/2 идеална част от друга къща в Тополово - дарение. Общо семейно е и МПС-то Форд Мондео, придобито преди десетилетие. Според декларацията Вълканова няма кредитни карти, влогове и заеми към банки.

Зам.-кметът по финансите Мюмюн Алиджик също няма налични парични средства, влогове, заеми и кредитни карти. Декларирал е покупка на БМВ 320 за 700 лева от заплати. Немското возило е на името на Фатма Алиджик. През миналата година първият финансист на Асеновград вписа Ауди А3, закупено през 2007 г. за 12 000 лв. от заплати, къща в Долни Воден и 11 543 лв. доход от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност,

Най-малоимотен и малозаможен, според декларираното, е председателят на местния парламент. Светозар Шуманов няма автомобил, няма наследствени земи или имоти, няма влогове, няма и задължения към банки. Единственото число, което присъства в неговата декларация, е 9 273. Толкова лева са декларирани като доход на съпругата му от стопанска дейност като едноличен търговец.

Нито един от петимата не е посочил да има ценни книги, поименни акции в акционерни дружества или дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества.

 К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини