Opel Monza се завръща на сцената

Германците подготвят интересен прототип за автомобилното изложение във Франкфурт.

Близо две десетилетия след слизането на Calibra от автомобилната сцена Opel обмисля да провери обществената реакция с нова концептуална студия Monza. Купето, което би могло да бъде конкурент на Audi A5 и BMW 4-Series, ще дебютира по време на автомобилното изложение във Франкфурт. 

Според колегите от Auto Bild прототипът Opel Monza ще има доста остър дизайн и задвижване на задните колела. Името Monza за последно е използвано от Opel при друго купе със задно задвижване, продавано през 70-те и 80-те години. Конфигурацията със задно задвижване няма да позволи на Opel да се възползва от някоя от европейските платформи на General Motors, така че вероятно ще заложи на архитектурата на Cadillac ATS. 

Това означава, че двигателите ще бъдат същите като при американския седан, варирайки от 2-литров четирицилиндров агрегат до 3.6-литров V6. Освен това за Европа Monza може да се предлага и с дизелови двигатели. Според някои чужди издания от Opel искат Monza да бъде по-екологичен автомобил, заради което ще разработят и plug-in хибриден вариант. 

Що се отнася до дизайна, германците ще заложат на еволюция на настоящия си дизайнерски език. Очаквайте мускулеста осанка с тънки предни светлини и стабилни въздухозаборници, както и голяма предна решетка с хромирани детайли. 

Ако от Opel решат да произвеждат Monza, то това едва ли ще стане преди 2016 година. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини