Opel Monza e визията за бъдещето на Opel

Това твърдят от компанията, а аз бих казал, че тази визия обещава светло бъдеще. Нещо повече, тази концепция е ясен знак за натрупаната увереност и това, че от Opel тепърва ще виждаме много интересни неща.

Авангардната концептуална студия Opel Monza ще отбележи своята световна премиера в рамките на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (12 - 22 септември).

Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман очерта първите щрихи на тази вълнуваща концептуална разработка. По отношение на бъдещето на нашите модели, ни сме обединили всички наши основни цели в едно цяло, отразено в концептуалния Opel Monza. Това е нашата визия за бъдещето на марката Opel. Tози автомобил е студия, която ще има дългосрочно въздействие върху следващото поколение модели на марката Opel."

Monza се фокусира върху две големи теми, които ще се превърнат в основен приоритет в работата на повече от 6000 инженери, техници и дизайнери в централата на компанията в Рюселсхайм върху новите модели на фирмата – ефективност и свързаност с околния свят и глобалната мрежа.

Концептуалният модел Monza е забележително по-нататъшно развитие на дизайнерския език на Opel. Ударението, поставено върху дизайна става видимо в оформлението на предната част на студията. Ниската стойка с плавни линии, ясно очертаните форми на предния капак и впечатляващото изпълнение на светлините се обединават, придавайки на автомобила допълнителна доза ярка самоувереност. Типичният надлъжен ръб върху предния капак например се е сдобил с подчертана триизмерност и по този начин е доста по-добре изразен, докато напречната хромирана лайстна, носеща емблемата на Opel, вече се извива нагоре с малки чупки в краищата. Двете характерни “остриета” под предните светлини също допринасят за динамичния чар на студията. Като цяло, концептуалният модел Monza притежава лек, атлетичен външен вид, създаващ впечатление за ефективност, вдъхновение и страхотно удоволствие зад волана.

Концептуалният модел Monza отдава дължимото на първообраза в лицето на Opel Monza Coupé, произвеждан в периода между 1978 и 1986 година. Оригиналното издание на Monza е първият сериен автомобил на пазара, използващ цифрови показания на арматурното табло, а концептуалният модел Monza продължава да развива тази новаторска тема. Моделът представя авангардни технологии, разкриващи бъдещите възможности пред инфоразвлекателните системи и възможностите за мобилна връзка със света и глобалната мрежа.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини