Извънреден пленум на БСП

"Нямам намерение да подавам оставка". Това увери лидерът на БСП Сергей Станишев вчера. Причина за коментара му стана подписка на 70 членове на столетницата, които с парафите си свикаха извънредно заседание на Националния съвет на БСП.

Организацията им протече във Фейсбук без съгласуване със структурите на столетницата в страната, уточни столичен всекидневник. След като в понеделник подписите бъдат внесени на "Позитано" 20, то ръководството на партията трябва да свика пленума до седмица.

Част от исканията за свикване са да се насрочи конгрес именно за смяна на ръководството на БСП. "Последното нещо, от което се нуждае БСП в момента, е оставката на лидера си", отсече вчера категорично Мая Манолова.

Междувременно вчера на "Позитано 20" се проведе съвещание на областните координатори на червените. Никой от тях обаче не е поискал оттеглянето на лидера на партията, разказаха присъстващи на заседанието. По време на срещата са били обсъдени вътрешнопартийни въпроси, свързани с предстоящи срещи с актива в цялата страна. Станишев настоял пред координаторите за изготвяне на месечен план за посещения на депутатите в страната.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини