Протестиращи блокираха булевард в очакване на депутати

Протестиращи блокираха още в 18.00 часа тази вечер движението по бул. "Дондуков" в района около бившия Партиен дом. Там, вместо в Народното събрание, се провеждат заседанията на парламентарни комисии. Първа в блокадата попадна Мая Манолова.

Част от комисиите все още не са приключили работата си и протестиращите се събират пред входа, откъдето се очаква да излязат депутатите. Мястото е оградено от полиция. Наблизо има и коли на жандармерията.

Първа излезе зам.-председателят на парламента Мая Манолова, която се опита да разговаря с недоволните граждани. Те обаче я освиркваха и питаха само кога правителството ще подаде оставка. Червената депутатка беше обградена от над 50 души, които развяваха знамена и скандираха „Довиждане” и "Отивайте на Бузлуджа, отлитайте с чинията" и й даваха фалшиви пари. 

Над 10 служители на МВР охраняваха Манолова, но въпреки това протестиращите не й позволиха да се качи в депутатския "Мерцедес", който я чакаше. Наложи й се да върви пеша чак до Съдебната палата, съпровождана от граждани. Там тя се опита да си хване такси, но шофьорът й отказа да я вземе й тя трябваше да слезе. Малко по-късно мерцедесът дойде и я откара.

На мястото, което се намира на метри от площад "Независимост", се присъединяват повече хора. 
Очаква се по-късно в 42-ия ден на протест недоволните граждани да направят обичайното си шествие.

До НДК се провежда и традиционният вече антипротест.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини