42 дни на недоволство: Призиви за мир и постоянство

Протестиращи поставиха началото и на 42-ия пореден ден на гражданско недоволство. Протестиращите се заричат, че няма да се уморят да поставят исканията си за оставка на правителството и ще изпълват площад "Независимост" всеки ден "до победата".

Независимо от гражданската обсада във вторник, която завърши с тежки сблъсъци между полицията и активистите, днес протестиращите апелират към мирно шествие.

Необичайно в 42-ия ден протестиращите стартираха инициативата на бул "Дондуков", след като се организираха във Фейсбук с идеята да блокират достъпа на депутатите до сградата на Народното събрание откъм булеварда, където се провеждат заседанията на парламентарните комисии.

Полицейското присъствие е изключително засилено. Около Руската църква на бул. "Цар Освободител" има плътен кордон полиция. На кръстовището на ул. "Раковски" при църквата Света София има около 50 полицаи. Там никакви автомобили не могат да преминават. По булевард "Дондуков" пешеходци се пропускат, но само в частта от ул. "Раковски" до Младежкия театър. Не може да се преминава и по малките улички.

Протестиращите държат български знамена, свирките и тромбите са оглушителни. Част от лозунгите, които държат те, гласят „Докога ще е така?”, „Докъде ще стигнете?”, „Плъхове вън”.

По-рано част от протестиращите обградиха зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която успя да се измъкне от трудната ситуация единствено благодарение на кордона полицаи, който я съпровождаше.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини