Доброволци усвояват професията на журналист и режисьор

Градска библиотека "Паисий Хилендарски"-гр. Асеновград работи по проект за заснемане на филм за известни асеновградчани. Общо 25 младежи от Асеновград и Тополово започнаха обучение по общуване, екипност и работа в общност.

 Проектът „Поглед към Карлово, Асеновград и Тополово–едно полезно партньорство” е с първа стъпка–информационна кампания за набиране на доброволци. На 17.07.2013 г. група от 25 младежи (19 от Асеновград и 6 от с. Тополово) започна въвеждащо обучение за доброволци–общуване, екип и работа с общност. Обучители по това направление бяха Райна Айвазова и Вера Кирилова от Национален алианс за работа с доброволци, които предизвикаха интерес и огромно желание сред младите хора да научат нови неща и да се радват на позитивна промяна в живота си. На едно от заниманията гостуваха доброволци от Карлово, които получиха поздравителни картички от своите партньори по проекта, а по-късно посетиха Асеновата крепост и съседния параклис „Св. Атанасий”.

Второто обучение имаше за цел да надгради у доброволците умения за провеждане на интервю. Участниците, разпределени в 3 групи, подготвиха сценарии за отразяване на актуални събития и съвсем като журналисти осъществиха интервю с главните герои на деня посредством диктофон. Обучител по това направление бе Деляна Михнева, журналист в Дарик радио. Всички участници се включиха активно в тонизиращи игри за концентрация–„Важните за мен неща”, „Построяване на кула” и много други брейнсторминг занимания.

„Искрено се надявам всеки един доброволец да получи ценни знания и опит, за да бъде максимално полезен при изпълнение на проекта”, сподели директорката на библиотеката Милена Марковска.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини