Идва нощта за сбъдване на желания (видео)

Съществува една-единствена нощ в годината, когато човек може само да си лежи под небето и да си пожелава. На 12 срещу 13 август си намислете желание и бъдете готови то да се сбъдне.

Само не затваряйте очи, защото ще пропуснете най-важната част – да видите падаща звезда, която ще се погрижи за това. Това е нощта, в която нощното небе над главите ни ще се изпълни със стотици падащи звезди или метеори, ако трябва да сме точни. Причината е ежегодният звезден дъжд, наречен Персеиди.Наричат се Персеиди, защото на фона на небето изглеждат сякаш идват от съзвездието Персей. 

Обикновено могат да бъдат наблюдавани от края на юли до края на август, като пикът е около 12 август (тази година 12 срещу 13 август). Луната в нощта за сбъдване на желания ще бъде сърп (във фаза първа четвърт) и няма да възпрепятства наблюдаването на метеорите.  

Най-много Персеидите са се виждали през август1992 г., когато кометата Суифт-Тътъл е била най-близо до Слънцето. Тъй като през следващите години ще се отдалечава, с всяка изминала година Персеидите ще се виждат все по-малко.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини