Представиха официално новият директор на Областната дирекция на полиция

Снимки: Пресцентър МВР

"Очаквам повече полиция, повече държавност, повече респект и много тясна връзка между криминалния анализ и криминогенната обстановка, която да намери отражение в действията и присъствието на полицията на улицата - полиция, отворена към гражданите, към гражданското общество по всички правила и законови изисквания". Това бе едно от изискванията на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров към новия директор на Пловдивската дирекция на полицията комисар Тодор Гребенаров, който днес бе представен официално на ръководния състав на дирекцията.

Светлозар Лазаров добави и че е дал срок на всички областни дирекции да изчистят териториите си от така наречените криминални предприятия. Освен това той очаква "много точни и конкретни действия по линия на контрабандата, измамите с ДДС и акцизите".

Пред журналисти главният секретар каза още, че в случая (б.р. - заменянето на Тодор Чонов с Тодор Гребенаров) няма реваншизъм, а има структурна реформа, която трябвало да се проведе със съответните кадрови назначения. "Досегашният директор старши комисар Тодор Чонов остава в МВР. Аз смятам, че той е полезен за системата и ще продължим да работим заедно", допълни Лазаров.

Комисар Гребенаров благодари на ръководството на МВР за оказаната му доверие. Той изказа благодарност и на старши комисар Чонов за досегашната им съвместна работа.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини