Произнасят присъдата на убиеца от Розино

Днес се очаква присъда срещу убиеца от Розино - 26-годишният Златко Костов, който на 27 октомври миналата година уби от ревност Златка Дурчева.

Делото в Окръжния съд се гледа по съкратената процедура, след като той се призна за виновен по всички обвинения. Трагедията разтърси карловското село през октомври м.г. Младият мъж обезумял от любов и решил да си отмъсти на 43-годишната жена, която искала да сложи край на връзката им, пише "24 часа".

Златка е българка с двама големи синове и съпруг, а Златко - ром и ерген. Във фаталната вечер на 27 октомври жената се прибрала, но преди това обиколила няколко заведения с приятелка в селото. Около 21,30 часа Златко започнал да й звъни. Любимата му отговорила, че връзката им няма бъдеще, тъй като разликата в годините им е голяма.  Обезумял, Златко започнал да крещи в слушалката и настоял жената да излезе, за да й каже последните си думи преди разлъката. После той притичал до вкъщи, сложил ръкавици, облякъл черно яке, грабнал нож и хукнал към Златка. Тя обаче била непреклонна. Тогава възлюбеният й нанесъл множество удари с нож в гърба.

Убиецът скрил ножа в храстите, а опръсканите обувки с кръв пъхнал в пръскачка у дома. Разбил телефона, от който е говорил със Златка, и унищожил сим картата, за да заличи следите си.Трупът на жената е открит денонощие след жестокото убийство в съседство със семейната й къща. Делото ще се гледа по съкратената процедура, без разпит на свидетели и вещи лица.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини