Хасково става щаб заради кризата в Сирия

Бежанският лагер край с.Пъстрогор е препълнен

В Хасково ще бъде разположен единият от двата регионални щабове, откъдето ще се координират действията при бежанска вълна и хуманитарна криза. Другата подобна щабна ще е в Елхово. На централно ниво координацията ще държи оперативен щаб към МВР. Това е едно то действията, набелязани днес стана ясно днес след на заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Правителството набеляза общо 11 мерки заради кризата в Сирия и региона . Сред тях са наблюдение на границата, организация по настаняването на бежанците, както и провизии и помощ за тях .

"Обсъдихме и рисковете от терористична заплаха, но такива засега няма", увери вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Цитиран от правителствената пресслужба, министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че до момента към България няма отправено искане за участие във възможна военна операция. „Няма и съответно отправено запитване за параметрите на евентуално българско военно участие. „

Външният министър Кристиян Вигенин за пореден път заяви, че страната ни осъжда употребата на химическо оръжие, но ще изчакаме резултатите от мисията на ООН, която приключва в събота. От Външно призоваха българските граждани да не пътуват в региона на размириците.

Външният министър Кристиян Вигенин обяви още, че им а подготовка за евакуация на сънародниците ни в Сирия.


М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини