Младежи ще следят за безопасността и дупки по пътищата

Подобрен модел на алкоочила, симулиращи виждане с между 1.2 и 1.5 промила алкохол в кръвта. Ще ги получат най-успешните екипи от "Застъпници за пътна безопасност" от всяка област в страната.

Младежи ще се ангажират с повишаване на безопасността по пътищата в Асеновград. Те ще го правят както когато отиват на училище или работа, така и на място, на което да се забавляват. Стажанти от община Асеновград (към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дирекция "Хуманитарни дейности") ще сформират група от 5 човека. Те ще се включат в съревнованието по проекта "Застъпници за пътна безопасност" на сдружение "Отворена младеж".

Екипът ще наблюдава спазва ли се Законът за движение по пътищата, но също и за несъвършенства на инфраструктурата.

На 27 октомври ще бъдат определени по три екипа от всяка от 28-те области, събрали най-много точки. Те ще получат пакети с информационни и комуникационни материали (4 кожени визитника, 10 алкотеста, 10 силиконови гривни, 10 рефлектиращи гривни, 10 химикала, 10 фото-пъзела, 10 значки, 10 магнита и 20 светлоотразителя с корда).

На 7 ноември ще бъде определен по един екип от всяка област, който е събрал най-много точки. Тези екипи ще получат по чифт алкоочила. Те симулират виждане след употреба на алкохол и имат капацитет да включват над 200 човека на ден в симулации. Спецочилата ще останат тяхна собственост, ако поемат задължението да ги предоставят за обществено ползване поне веднъж месечно при наличие на интерес от други активни групи, както и да ги предоставите и на други заинтересовани екипи от съответната област, регистрирали срещи в рамките на проекта.

"Застъпници за пътна безопасност" е съфинансиран от Програма "Младежта в действие" на Европейския съюз чрез Национален Център "Европейски Младежки Програми и Инициативи".

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини