Е-отчитане на проекти предлага кръгла маса в Асеновград

По-опростени процедури и намалена бюрокрация при кандадатстване, облекчаване на Закона за обществените поръчки, увеличаване сумата на авансовите и междинни плащания и улеснено електронно отчитане на проектите, предложиха участниците в проведената в Асеновград голяма кръгла маса, в рамките на националната инициатива "Научени уроци".

Форумът събра в градската библиотека млади хора от града, представители на местната власт, на „Глоб@ални библиотеки“, читалища и бизнес. Кампанията се провежда под егидата на заместник министър-председателя на България и министър на правосъдието Зинаида Златанова, съвместно с мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

На кръглата маса бяха изнесени резултати от мащабното проучване, което цели да установи къде са критичните моменти и очертаните слаби места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове. В тази насока бяха предложени работещи идеи и начини за тяхното преодоляване.

Всички предложения от кръглата маса в Асеновград бяха обобщени и ще бъдат предоставени на управляващите органи на оперативните програми за включване в правилата за следващия програмен период 2014 - 2020 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини