За пръв път: Образоват музикално децата в димитровградските градини

Димитър Русев от Акустично джаз трио гостува в детска градина "8 март" днес

В приказния свят на джаза и музиката "влезнаха" днес малчуганите от димитровградската градина "8 март", част от ОДЗ №2. При тях гостува ръководителят на Акустично джаз трио Димитър Русев, който изнесе образователен урок на децата. Запозна ги и с джаза като една от музикалните форми.

Разказа им за различните видове инструменти, свири на някои от тях. Възпитаниците на третите и четвърти групи имаха възможност да задават различни въпроси.

Пред децата бяха прожектирани кратки филмчета с анимация за музикалните инструменти и как се свири на тях. Те са осигурени с подкрепата на Полския институт в София.

Проявата се прави за първа година в Димитровград е в рамките на Есенните музикални дни, чието 24-то издание тече в момента.

Целта е по достъпен и забавен начин децата да се запознаят с различните видове музика, инструментите и да получат обща музикална култура, казаха инициаторите.

Изнесените джаз концерти продължават до сряда, 9 октомври включително, а Митко Русев ще посети още ОДЗ "Райна Княгиня" и ОДЗ №2 - "Приказка".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

На различни музикални инструменти свири Митко Русев пред децата
Малчуганите наблюдаваха с интерес урока

Със съдействието на Полския институт в София на децата се прожектират и филми за музиката

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини