Републиканското "Младежта за безопасност на движението" с финал в Асеновград

"Младежта за безопасност на движението" бе мотото на XVII Републикански шампионат по приложно колоездене, чието официално закриване се проведе в Асеновград.

В теоретичен дуел (кратък тест върху правилата на движението) един срещу друг се изправиха републикански шампиони и участници в Еврошампионата от една страна и треньорите на призьорите от републиканската надпревара от друга. В дуела се включиха децата от отборите по приложно колоездене от Берковица, Челопеч, Първомай, както и тези от Националния отбор. Зам.-кметът Мария Вълканова награди победителите.
Церемонията продължи с награждаване на призьорите в различните категории на шампионата. Връчени бяха медали и купи във възрастовите групи 10-12 г. и 13-15 г., както и в категориите по индивидуално и отборно представяне.

На тазгодишния Европейски шампионат за деца велосипедисти по правилата на FIA в град Бор, Черна Гора, българският представителен тим завърши 15-ти от общо 22 отбора. За домакини през 2014 г. се борят Норвегия и Чехия.

Организатор на събитието бе Националното движение по приложно колоездене към Съюза на българските автомобилисти, а домакин - СБА Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини