Русия предотврати атентат срещу обект с химически оръжия

Руските власти съобщиха, че са арестували двама души от Северен Кавказ по подозрения за организиране на атентат срещу склад с химически оръжия и съоръжение за тяхното унищожение, съобщава Ройтерс.

Разследващите вярват, че заподозрените са планирали да изградят бомба и да атакуват обекта Маридьоковски в региона Киров - на около 1000 километра североизточно от Москва, съобщиха от Федералния следствен комитет.

Водещите разследването са открили компоненти за бомба в изоставена къща в района, където са живели заподозрените, които са на 19 и 21-годишна възраст съответно. Също така е иззета литература с екстремистко съдържание и задгранични паспорти с името на задържаните.

Според разследването заподозрените са привърженици на уахабизма. При арестуването им те са оказали съпротива.Припомняме, в района Бирюлево в южната част на Москва през изминалата вечер отново се проведе стихийна акция срещу имигрантите.

Вълненията бяха предизвикани от убийството на млад мъж през нощта срещу 10 октомври. Според очевидци той е бил прободен с нож от имигрант, който е избягал. Смята се, че имигрантът е от Северен Кавказ.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини