ГЕРБ иска Обществен съвет в Асеновград

Съветниците от ГЕРБ изготвиха предложение, което вече е входирано в ОбС - Асеновград. Според вносителите, с оглед разширяване на експертността, гражданското участие и контрол при решаването на въпроси от местно значение, е необходимо създаването на Обществен съвет на доброволни начала по всички въпроси от местно значение към Общинския съвет в Асеновград. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Мотивът за предложението е, че това е форма, която гарантира по-широка гражданственост и обективност, тъй като в състава на тези неформални съвети могат да влизат разнообразни като тематика и насоченост юридически неправителствени организации, за разлика от обществения посредник /омбудсман/, където форматът е съсредоточен в едно лице, се казва още в прессъобщението.

И още: "Съветниците от ГЕРБ смятат, че в него е добре да участват заявилите желание организации, като разбира се и тези, които се присъединят впоследствие. Членовете на Съвета ще могат да взимат участие със свои становища, препоръки и материали по време на сесиите на Общинския съвет-Асеновград. Членовете на съвета трябва да получават материалите за заседанията на ОбС предварително. До датата на заседанието на съответната комисия, по която имат становище, те ще трябва да подадат своето предложение. За да не се блокира работата на този обществен орган, съветниците предлагат всяка една от организациите в него да може да изразява и сама свое становище, препоръка или да предоставя материал на Общинския съвет."

Предложението ще бъде гласувано на сесията на 30 октомври.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини