Шефове на отделения в МБАЛ с право на съвещателен глас в конкурса за управител?

Председателят на ОбС Стефан Димитров е шеф на комисията за избор на управител на МБАЛ

Завеждащ отледения в димитровградската МБАЛ "Св.Екатерина" могат да бъдат включени с право на съвещателен глас в конкурса за управител на болницата, който тече в момента.

Това коментира пред журналисти днес председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, който е и шеф на конкурсната комисия, направила предложението.

Димитров поясни, че началниците на отделения ще могат да дават оценки на бизнес плановете, подадени от кандидатите, като срещу имената им ще има номера. Така оценяващите ще могат да дадат неутрална оценка. 

"Нашето предложение бе от началниците на 10-те отделения в МБАЛ, да бъдат излъчени двама. Всеки от тях обаче, може да направи реална оценка, коя стратегия е добра, по-добра или няма смисъл да бъде разглеждана", каза Димитров.

До 1 ноември тече подаване на документите за шеф на димитровградската болница. Пред медиите Димитров заяви, че не знае колко са желаещите да се явят в конкурса.

Това ще стане ясно, след като документацията, подавана в Общината бъде предадена на комисията. Припомняме, че в нея влизат още съветниците Данчо Данев, Галина Чингарова и Виолета Желева. Част от комисията е и д-р Соня Димитрова, която е директор на РЗИ -Хасково.

"Надяваме се, че през следващата седмица ще бъдат излъчени представителите на МБАЛ "Св.Екатерина", които със своя съвещателен глас да се включат в конкурса", заяви още Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини