Гледат Общинския план за развитие на сесия този четвъртък

Пресконференция даде днес председателят на ОбС Стефан Димитров

47 точки включва проекта за дневен ред на Общински съвет -Димитровград, който ще проведе своето заседание този четвъртък - 31 октомври.

На пресконференция днес председателят Стефан Димитров коментира, че 50% от докладните, които предстои да гледат общинарите, са свързани с разпореждане с общинска собственост.

"Част от функциите на ОбС е да стопанисва и управлява общинската собственост, но е много важно обаче да има ясна стратегия в началото на годината и тя да бъде следвана", заяви Димитров.

Председателят на ОбС каза още, че в движение се променят приоритетите на Общината и имотите, които ще се продават, предоставят или по-някакъв начин ще се прави разпореждане с нея.

Според ОбС шефът, една от важните точки, които ще гледат общинарите е Общинския план за развитие. Димитров заяви, че той е балансиран, но се дава приоритет на града, за сметка на малките населени места.

В четвъртък местният парламент ще решава дали да поднови договора за управление на Медицинския център на д-р Елисавета Стефанова. Има и предложения за предоставяне на общински имоти за безвъзмездно ползване на КНСБ, Районен съд-Димитровград и читалището в Брод.

ВиК-Димитровград присъства като тема в три докладни, внесени от Тодор Ташев, който е представителят на Общината във водното дружество.

Съветниците ще дадат своето мнение и за предоставяне на средства на двама нуждаещи се жители на Общината по Наредбата за еднократна финансова помощ. Пак в четвъртък стават ясни и имената на учениците със заслуги, които ще бъдат отличени по Наредбата за даровити деца в Общината със финансов стимул.

Общинският план за развитие на Димитровград в следващите години ще бъде гледан на сесия този четвъртък

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини