Вкараха в затвора бизнесмена, нарекъл министър "топидиот"

Скандалният бизнесмен Александър Канджов ще лежи три години и половина в затвора заради измами със зърно.

Канджов се сдоби с национална слава през 2000 година, когато започна подписка в Плевен за свалянето на тогавашния правосъден министър Теодосий Симеонов под наслов „Ние, привържениците на СДС, настояваме за оставка на топидиота в правителството Теодосий Симеонов" заради изказването на депутата, че Либия не е бяла държава.

Тогава председателят на СДС-2 в Долна Митрополия и на инициативен комитет за подкрепа на НДСВ Канджов бе осъден на 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок заради „грубо хулиганство" и така борбата му срещу човека на Иван Костов завърши без успех. След като правителството падна обаче, присъдата му бе отменeна и той осъди държавата в Страсбург. Тогава Александър Канджов заряза политиката и се отдаде на животновъдство в плевенско село.

Сега бизнесменът е получил ефективна присъда заради далавера от 2011 година, когато проявил изобретателност и продал два пъти един и същ ечемик, без дори да притежава такъв! Той „изработил" едновременно две фирми, след като дълго време ги баламосвал и накрая успял да ги убеди да му преведат парите, гарантирайки, че разполага със зърното. Впоследствие изтеглил колкото може от преведената сума, а останалата част заминала по чужда сметка в друга банка, пише ``Шоу``. Измамените търговци от фирмите „Ел Пи Груп1" и „Ванев ЕООД" били ужилени с по 50 хиляди лева.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини