В Пловдив: Майка на 6 има нужда от помощ, коментарите - разнопосочни

Не повече от 50 кг. Толкова тежи към момента българка, дала живот на 6 деца. Емилия Минчева е самотна майка, която сама отглежда 6-те си отрочета. От години преживява с по-малко от 100 лв. на месец, а напоследък разчита само на детските надбавки за трите най-малки деца.

Интересно в случая (странно за някои) е, че напук на бедността Еми е приютила в дома си сирак, отделяйки от малкото, което има, за да помогне на друг в беда. Самата Еми казва, че е останала сирак на 11.

От известно време в социалната мрежа върви кампания за подпомагане на семейството. Едни даряват каквото имат, други дарявят труда си - и майстори са се отзовали в помощ. Към каузата за набиране на средства са се присъединили също един от клоновете на "Ротари", фен клубът на "Ботев" и др. Ресторант "Чановете" пък е предоставил безплатно мястото за благотворително мероприятие, което ще се състои на 7 ноември. Участие в концерта са потвърдили Davidoff, Били Хлапето, Litar Jack, Dr. Morales, Теодора Христова, Iwon Iwanowa Dee a.k.a. D-flow и Bobo. Билетът е на цена символичните 5 лв.

За да сме съвсем честни обаче, не можем да не отбележим, че в мрежата има и коментари като този:

Ваня 21-10-2013 13:29

"Не искам да ме разберат хората погрешно, като прочетат коментара ми. Познавам много добре тази "бедстваща" майка и мога да кажа, че децата имат нужда от помощ и дано наистина я получат. Нека решилите да окажат подкрепа изберат правилния начин, иначе няма да има полза. Емилия е единствена наследница на баща си и след смъртта му притежаваше апартамент, ниви и къща. Продаде всичко, а парите бяха прахосани и остана единствено порутената къща, в която живее сега. Винаги е биела и тормозила децата си. Има четири големи пълнолетни деца и три малки малолетни, от колко бащи само тя знае. Най-голямото й дете е момиче, отгледано от баща си. Другите три големи деца са момчета - едното има жена и дете и не живее при нея, второто работи, а третото момче се грижи за малките. След потърсената помощ от социалните работници от наша страна, двете малки деца, момче и момиче, са настанени в пансион, а третото дете, момче, е на седмичен пансион и се прибира през почивните дни. Разказвам историята на това семейство, за да помогна на хората решили да подадат ръка за помощ да го направят по най-правилния начин. Тази жена няма един работен ден и единственото, което не може да й се оспори е даденото елементарно възпитание на децата и качеството,че въпреки нищетата не крадат и са добри хора. Молбата ми е помогнете с работа на големите деца и подходящо образование и среда на живот на малките. Майката Емилия не е никаква героиня, а жена, лишила децата си от бъдеще и грижи, защото имаше едно немалко наследство, достатъчно за нормалното им съществуване, но уви всичко затри..."

Ще им помогнете или не, решението е ваше. Както и това кое от двете твърдения е…по-близо до истината. Вашата лична или онази Голямата.

Желаещите да се включат в акцията с парични средства могат да изпращат пощенски запис до:
Надя Веселинова Василева
гр. Пловдив 4000
ул. "Янтра" N°3

За тези, които имат желание да изпратят колети или дори да посетят семейството, нека имат предвид адреса:
гр. Пловдив 4000
кв. "Беломорски", ул. "Беломорски" №37
Емилия Атанасова Минчева
тел: 0892/931436

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини