Приключи ремонтът на най-старата гимназия в Асеновград

732 000 лв. бяха необходими за СОУ "Св. Княз Борис I" за изпълнението на всички дейности по проекта "Основен ремонт на общинска образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност". Най-старата гимназия в в Асеновград вече е с подменена дограма, топлоизолирана и с подменена отоплителната инсталация. От общинската инвестиционна програма бяха заделени 50 000 лв. за топло и хидроизолация на покрива, както и 21 000 лв. за довършителни работи.

"Основен ремонт на общинска образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност" обхвана 9 учебни заведения. Санирани и модернизирани бяха градините "Мир", "Асенова крепост", "Слънце", "Бако Динчо" и "Дружба" и училищата "Св. Св. Кирил и Методий", "Панайот Волов", "Отец Паисий", "Св. Княз Борис І". Външните стени и покривите са с топлинна изолация, навсякъде дървената дограма е подменена с PVC с двоен стъклопакет с нискоемисионно стъкло. Основно ремонтирани са вътрешните отоплителни инсталации и тела, автоматиката на абонатните станции за управление по външна температура, чрез слънчеви колектори са модернизирани и системите за гореща вода. Вследствие разходите за енергия ще бъдат намалени с 5398,86 мегаватчаса. Значително по-ниски ще са и енергоемкостта и вредните емисии.

Общата стойност на извършените дейности  по проекта е 5 345 403 лв., от които 4 529 941 лв. безвъзмездна финансова помощ по ОП "Регионално развитие".

Собственият принос на общината първоначално бе 799 401 лв., но в хода на работа се е оказа, че са необходими допълнителни строителни дейности, за които бяха отделени още 470 хил. лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини