Първи официален поглед към свръхестествения екшън “Избави ни от злото”

През есента на 2012-та година сценарист-режисьора Скот Дериксън постигна завиден успех с нискобюджетния си хорър “Греховен”, който успя да натрупа приходи в световен мащаб от близо 100 милиона долара. Няколко седмици след официалната премиера на филма Дериксън заяви, че подготвя нов игрален проект в който ще участват актьорите Ерик Бана (“Блек Хоук”) и Едгар Рамирес (“Домино”). Продукцията бе озаглавена “Пази се от нощта”, а от студиото Сони Пикчърс отпуснаха бюджет за снимки от около 30 милиона долара.



Снимачният период на лентата протече изцяло в Ню Йорк Сити и първоначалното намерение на продуцентите беше световната й премиера да се състои през 2015-та година. През изминалите няколко месеца обаче бяха направени значителни промени, свързани със заглавието на продукцията и плановете за киноразпространение.

От Сони Пикчърс заявиха през есента, че новото заглавие на свръхестествения екшън е “Избави ни от злото” и заедно с тази информация оповестиха, че световната премиера ще се състои не през 2015-та година, а през летния сезон на 2014-та. По всичко изглежда, че от студиото имат големи очаквания по отношение на бокс офиса, тъй като през летните месеци по кината тръгват тези филмови заглавия, които имат най-големи шансове за зрителски успех.

Рекламната кампания на “Избави ни от злото” вече започна и малко по-рано днес от Сони Пикчърс разпространиха първите две официални снимки от лентата, на които могат да бъдат видени персонажите на Ерик Бана и Едгар Рамирес.

Бана играе ролята на полицейски детектив от Ню Йорк, който обединява сили с мистериозен свещеник и започва да разследва случай, свързан с демонично обсебване.

По думите на режисьора Скот Дериксън “Избави ни от злото” представлява “окултен екшън-трилър в който не всичко е такова каквото изглежда”.



Дериксън:
“През годините са били правени много подобни филми и последното нещо, което исках да направя е да разкажа история, която е била разказвана милиони път преди. Исках “Избави ни от злото” да бъде нещо, което на пръв поглед изглежда познато, но всъщност крие доста изненади. Страхотно е когато успееш да изненадаш публиката. Тестовите прожекции бяха много успешни и смятам, че феновете на жанра ще харесат това, което сме им подготвили.”

Екранни партньори на вече споменатите Ерик Бана и Едгар Рамирес са актьорите Джоел Макхейл (“Приятелю, Тед”), Оливия Мун (“Железният човек 2”) и Шон Харис (“Прометей”).

Световната премиера на “Избави ни от злото” ще се състои на 2-ри юли, 2014-та година.


Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини