Помагало учи ромските родители как да изслушват и споделят с децата си

400 бр. е тиражът на "Помагало за родители" по проекта "Учи и спечели". То бе представено днес от екипа по проекта - зам.-кмета Мария Вълканова, Ваня Костадинова, Мария Димитрова и Златка Караколева от Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Помагалото съдържа 12 раздела с интересна информация както за децата, така и за родителите им. Основната идея е те да се научат да помагат на децата си като изслушват и споделят мнения с тях.

В рамките на проекта е проведена и анкета "Защо децата спират да ходят на училище?". Според резултатите, главните причини са липсата на мотивация, родителската незаинтересованост и ниският социален статус на семейството, посочи анализаторът на анкетата Златка Караколева.

"Учи и спечели" стартира през 2013 г. за срок от 6 месеца. Финансиран е (21 000 лв.) от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към МОН. Основни му цели са повишаване на желанието за образование у ромските деца чрез разбиране на възможностите, които то дава, приобщаване на родители им към образователния процес и повишаване на тяхната мотивация за продължаване на образованието на децата им, както и преодоляване на негативните нагласи по отношение на получаването на образование.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини