КЗК отмени решение за откриване на обществена поръчка на община Асеновград

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Асеновград за откриване на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Изпълнител на външна техническа помощ при реализация на проект "Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за гр. Асеновград".

Проучването на КЗК по преписката установи, че заложената методика от възложителя дава възможност за прекомерен субективизъм при определяне на комплексната оценка на участниците, което наруша принципа на прозрачност, установен в ЗОП. КЗК счита, че е налице предпоставка за значителна свобода на интерпретацията от страна на членовете на комисията при присъждането на точки в изключително голям диапазон.

Също така формулираните в методиката за оценка указания за отстраняване на участници от процедурата не са достатъчно ясни и точни и предоставят възможност за субективна преценка от страна на комисията дали техническото предложение на определен участник следва да бъде отстранено или да бъде допуснато на следващ етап в процедурата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини