Уволняват учител за блудство, наказват и директора на школото

Процедура по дисциплинарно уволнение на учителя по математика Свилен Кирчев от ОУ „Д-р Петър Берон“ в село Царевци, община Аврен ще бъде започната. Това съобщи за Днес+ началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцислава Генова. Действията са във връзка с блудство, извършено от преподавателя спрямо две шестокласнички.

“Вероятно споделеното от майката на потърпевшите момичета, както и ученичките ще излезе истина. В момента върви проверката, а отношенията са деликатни,” добави Генова. По думите й директорката на школото Ирина Рангелова също ще бъде уволнена, тъй като тя носи пряка отговорност за здравето и безопасността на децата в училището.

Предвижда се оказването на психологическа помощ на ученичките и техните семейства по преценка на социалните работници. Инспекторатът по образованието е взел абсолютно всички мерки по случая, с което е разбулена дълго потулвана тайна.

Припомняме, че предната седмица започна проверка по жалба, в която се посочва, че учителят Свилен Кирчев е вземал в скута си момичета, шепнел им нецензурни думи и ги опипвал.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини