Асеновград бе домакин на среща на кметовете на РАО "Тракия"

Асеновград домакинства разширено заседание на УС на Регионална асоциация на общини "Тракия" и техните кметове. Общината е един от най-младите членове на асоциацията заедно с община Поморие от декември 2013 г. 

След представянето на Асеновград с научно-популярен филм бяха обсъдени въпроси от местното управление. За общините една от главните цели е по-голяма независимост и децентрализация. Асоциацията се стреми към промяна на данъчното облагане, особено в сферата на такса смет. Сред основните й приоритети ще бъде успешното приключване на програмния период и подготовката за новия, тъй като някои от основните финансови източници на местно ниво са европроектите.

Специален гост на срещата беше д-р Адем Далгъч – председател на Асоциацията на общини от Източна и Западна Тракия "ТРАКИЯКЕНТ", Турция.

Следващите заседания на асоциацията ще се проведат на 7 март в Първомай и на 4 април в Поморие.

Членове на РАО "Тракия" са 30 общини от 7 области: Айтос, Болярово, Братя Даскалови, Брезово, Димитровград, Елхово, Гурково, Гълъбово, Джебел, Ивайловград, Карлово, Карнобат, Котел, Кричим, Крумовград, Николаево, Опан, Павел Баня, Перущица, Първомай, Сливен, Созопол, Средец, Стралджа, Сунгурларе, Твърдица, Тополовград, Тунджа, Чирпан и Ямбол. Асоцииран член е Съюзът на тракийските дружества.

За свой делегат в нея ОбС - Асеновград определи Ферди Кадир, за заместник-делегат - Паскал Терзиев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини