Сирийци организират мирен протест

Мирен протест пред Посолството на Сирия организира от 15.00 часа днес в София Асоциация на свободна Сирия. Целта на протеста е да осъди продължаващия вече близо 3 години терор над мирното население на сирийската държава, се казва в изявление на асоциацията.

Асоциацията остро се противопоставя на политиката на изпепеляването на сирийската земя и смъртоносното обстрелване с избухливи варели на Халеб и селата около Дамаск. Бомбите варели са вид взривни устройства, произведени във военните заводи в Сирия и използвани от сирийските военно-въздушни сили. Обикновено представляват варел, изпълнен с голям размер на TNT и евентуално шрапнели и масло, който се пуска от хеликоптер. Получената детонация може да бъде опустошителна, опасяват се от Асоциация на свободна Сирия.

От там ще настояват виновните за тази международна хуманитарна криза и лично управляващите понастоящем Сирия да бъдат изправени пред международния военен трибунал и да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.

Протестът пред Посолството ще призове за депортирането на представителите на сирийския режим в България, тъй като управляващите носят цялата отговорност за тригодишния конфликт, отнел живота на стотици хиляди и разпилял милиони сирийци по света“, настояват протестиращите сирийци.

Сирийците от Асоциацията изразяват и своята искренаблагодарност и признателност към приятелския български народ за проявата на солидарност и за неоценимата дарителска и доброволческа помощ, която се оказва на бежанците в България, се посочва още в изявлението им.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини