Бареков: Ключът към разтурването на парламента е в нас

С нашите независими депутати, ключът за разтурването на Народното събрание вече е в ръцете на "България без цензура", обяви лидерът на партията Николай Бареков. Бареков заяви, че ще гарантират работата на парламента само в рамките на своя план за изобличаване на политическата олигархия.

Партията му разполага официално с гласовете на двама депутати - Светлин Танчев, който се отцепи от ГЕРБ, и Румен Йончев, който напусна Коалиция за България.

Бареков се обърна към БСП, ДПС, ГЕРБ и премиера в изявление, цитирано от неговия пресцентър:

"До вчера управляващи и опозиция бяхте зависими от една ксенофобска партия като "Атака". От днес сте зависими само от нас и от българския народ. Основният дефицит в този парламент е липсата на морал и яснота, кой от вас е част от мафията и кой представлява интересите на гражданите".

Бареков им предложи в следващите два месеца да приемат техния законопроект за Операция "Чисти ръце", който ще бъде внесен до 10 дни. Той предвижда създаването на независима комисия, която чрез ДАНС и НАП да извърши пълна проверка до 20 години назад на доходите и имуществото на - областни управители, министри, зам.-министри, председатели на комисии, министър-председатели, президенти, председатели на НС и лидери на парламентарни групи.

Според Бареков веднага след евроизборите трябва да бъде определена дата за парламентарен вот, не по-късно от октомври 2014 г.

"Готови ли сте и вие, господа Цветанов и Борисов, да инициирате заедно с нас подписка за импийчмънта на българската олигархия, в лицето на президента Росен Плевнелиев. Както знаете, негов ментор е олигархът Иво Прокопиев, който в нарушение на всички пазарни правила на 28-годишна възраст завладя монополно положение, което му беше дадено от правителството на СДС”, заяви още Бареков.

На господата Станишев и Местан пък той казва, че времето им в този парламент е изтекло. Те и техният продукт Орешарски трябвало да платят цената на неудачното скалъпване на нова Тройна коалиция с "Атака".
ББЦ била решена да избави парламента от срамното положение да бъде зависим от две националистически партии - ДПС и "Атака"

Така Бареков индиректно отвърна на Бойко Борисов, който заяви, че ако той стане патерица на БСП и ДПС, това ще означава политическо самоубийство още преди изборите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини