Boeng пуска саморазрушаващ се смартфон за шпиони

Стана известно, че компанията Boeing е получила поръчка за разработката и пускането на свръхзащитено устройство, което ще бъде недостъпно за обикновения потребител.

Boeing Black никога няма да го видим на CES или MWC. Това устройство е строго засекретено и е предназначено за специалните агенти на определени американски ведомства, както и за някои представители на предприятия, които участват в отбранителната промишленост. 

Информацията за устройството е твърде оскъдна. Известно е само, че на външен вид, апаратът ще изглежда като нормален средностатистически смартфон. Boeing Black ще може да влиза в интернет с помощта на LTE, ще има и модулите Wi-Fi, Bluetooth и HDMI-изход. Но най-интересното се намира вътре. 

Апаратът работи под управлението на специална, защитена версия на Android, която изключва прихващане на данни. Но това не е най-важното - в случай на нерегламентиран достъп до информацията или опит за разглобяване на устройството (за достъп до паметта и т.н.), всички данни от Boeing Black автоматично ще се самоизтриват и смартфона ще става напълно неизползваем. По този начин, нито едно устройство няма да издаде тайните, които съхранява в паметта си.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини