Асеновградчанин поде петиция за заличаване на Фейсбук страницата "Турска Република Булгаристан"

Асеновградчанин е инициатор на петиция за премахване на скандалната Фейсбук страница Bulgaristan Türk Cumhuriyeti. Подписката, създадена от Симеон Кръстев, е следствие на това, че администраторите на социалната мрежа му отговорили, че въпросната страница не е премахната, тъй като не нарушавала правилата.

"По-добре да разпространим петицията, подобна петиция за правата на друга нация е събрала 20 000 подписа и Фейсбук е изтрил страницата", призовава младият мъж.

"Ако е политика Фейсбук да насърчава етно-сепаратизъм и териториално деление на суверенна демократична държава с етнически или религиозни норми, то това е политика, с която Фейсбук дава своето мълчаливо съгласие за бъдещо насилие и кръвопролития", пише в текста към петицията.

Цялата можете да я видите, а и да подпишете, ТУК.
До момента събраните под нея подписи са 750.

Припомняме, че за съществуването на Фейсбук страницата "Турска република Булгаристан" се заговори публично преди няколко седмици, макар да е създадена през лятото на 2013-та. На снимка-карта, качена на 18 февруари, направена корица на профила, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Бургас и не малка част от Стара планина бяха обозначени като турски. Отскоро същата не е на челно място в профила, но името на страницата си остава Bulgaristan Türk Cumhuriyeti.

Към момента тя има над 4100 харесвания.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини