Асеновград отбеляза тържествено Националния празник

В цяла България днес се издигат националните знамена по случай 3 март - Денят на Освобождението и Национален празник на Република България. В Асеновград честванията започнаха с панихида в памет на загиналите за Освобождението в двора на храм "Свети Димитър", където се намира паметникът на прапоршчик Вишняков. Венци и цветя поднесоха градоначалникът Емил Караиванов, народни представители от Асеновград, общински съветници, много граждани.

Програмата по отбелязване продължи с приемане на строя на Военно формирование 24490 от техния командир полк. Димитър Илиев и военен ритуал по издигане на националното знаме на централния градски площад. В своето послание към съгражданите си кметът Караиванов отбеляза, че този ден винаги ще бъде изпълнен с висша святост и че днес всеки трябва да намери своята причина и начин да го отбележи и усети със сърцето си.

След официалната част ученици от СОУ "Св. княз Борис I" изнесоха патриотичен рецитал. Талантът на България Кристи Арабаджиева поздрави асеновградчани с "Хубава си, моя горо". Празничното настроение продължи с изпълнения на Виевската фолклорна група.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини