За или против 8 март?

Нека да бъда ясна още в началото: Аз съм от “Левски” и съм против АЕЦ “Белене”. За украинците съм като цяло и против Путин в частност. За легализиране на хомосексуалните бракове и против пушенето в заведения. За европеизма като цяло и против брюкселизма в частност. Харесвам блус, мразя чалга. По-скоро Йорданка Христова, отколкото Лили Иванова.

Съчувствам на
Алисия и
кълна Николета

Смятам, че е непростимо да не знаеш поне два лафа на английски и да комбинираш червен лак с розово червило. За “Хари Потър”, против “Властелинът на пръстена”. Умно е да можеш да казваш нещо на руски и да избираш едно от двете – или деколте, или минижуп. Против съм избиването на животни, както и изглупвянето на тема “мили кученца”. По-добре дете, отколкото коте. Убедила съм се, че всички ще остареем, ма не всички ще поумнеем. Затова съм за хуманно отношение към най-възрастните и за диктаторски методи спрямо неуките. Предпочитам в училище да преподават повече математика и по-малко история. Мисля, че “Аз съм българче” не трябва да се учи в първи клас, защото децата не разбират езика му. Също така мисля, че трябва да се учи цял живот. Признавам, че съм привърженик на гнилия капитализъм и противник на зрелия социализъм. Не харесвам Паметника на Съветската армия, обаче разрушаването на мавзолея бе варварство. Харесвам сериала “Сексът и градът”, мразя филма “Сексът и градът”. По-скоро вино, отколкото водка. Нищо против 14 февруари. 3 март не трябва да е национален празник. За ваксините съм, но за правото на избор.

Включително
и за правото
на глупав избор

Против БСП съм. И против ГЕРБ. Против НДСВ. Ама най-вече против ДПС и “Атака”. По-добре корупция, отколкото феодализъм или фашизъм. Не знам за кого да гласувам, но винаги гласувам. Както се оказва после – винаги грешно. Мисля, че Рут Колева по принцип е права и че македонският си е отделен език. В Косово намесата на НАТО бе правилна, инвазията на САЩ в Ирак – не. Крим е украински, а Джебел – български. Паметниците на културата трябва да се поддържат и уважават, а мюсюлманите у нас имат нужда от храмове. Християните между прочем също. Няма друга държава освен нашата с толкова много грозни паметници по завоите. Уискито се пие чисто.

Както виждате, по всички въпроси имам позиция и това през последните месеци ми докара една възхитителна бройка врагове. Предполагам, че съм проклета поне триста пъти, защото напоследък нещо ме свива кръстът. И тъкмо намерих десетина души, с които горе-долу ни се припокриват вижданията, ето че дойде 8 март.

8 март, по дяволите! Пак ще се делим, мила моя майно ле. Значи трябва ли да имат жените един ден празник в годината, или не? Това за жените ли е или против тях? Или е за жените и против мъжете? Или е за мъжете и против жените? Това ден на майката ли е, или ден на жената въобще? На работничката или на домакинята? На еманципираната жена или на държанката?

Само комунистки
ли получават
карамфили, или
неолибералките
също?

Като стана дума за цветя – аз съм против карамфилите и за розите.
Четох неотдавна, че учени успели да създадат говорещи цветя. Така не е нужно да познавате сложните кодове на флористиката, за да споделите чувствата си към колежката. Сигурно сте чували, че цветът, видът и подредбата на цветята в един букет си имат собствен език. Примерно комбинацията между девет бели лалета, една розова роза, две педи бръшлян, върбова клонка вляво и хризантема вдясно означава “Имаш страхотен задник, би ли ми взела дежурството в петък?” Ако хризантемата обаче е в средата, това си е откровена покана за секс. По време на дежурство. Проблемът в този изтънчен език е, че никога не знаеш дали реципиентът е запознат с него. А какво по-отчайващо от това да дадеш 70 лева за сложна китка, отсрещната страна да приеме букета и наистина да иде на бар, ама не с теб? Виж, с говорещи цветя тези недоразумения се решават от само себе си. Макар че и те крият рискове. Какво по-неудачно от цвете, което погрешка попада в ръцете на жена ти и я попита: “Е, ти ли си готиното Данче?” Особено ако тя е Ленчето.

Всъщност редно ли е в днешно време мъж да подарява цветя на жена?

Това може да се
тълкува сексистки

И със сигурност е антидържавно. Поне до този извод са стигнали данъчните, които открили, че цветарките работят без касови апарати, и днес са на лов за цветопродавачи. Гложди ме въпросът: при така извършеното престъпление – продадени цветя на черно, всички ли са престъпници?

И дали купувачът и дамата, която получава китката, също биха могли да бъдат подведени под отговорност за ощетяване на държавния бюджет. България и без това е в криза, като нищо ще се окаже в ролята на следващата Гърция, ако мнозинството мъже решат да са кавалери баш на този ден. Така че, ако някой от вас, скъпи мъже, забрави днес да купи рози на жена си, винаги може да мине с номера, че е патриот и европеец.

И като подарък да хвърли боклука. Или да простре прането. Аз лично съм за разпределянето на домашната работа поравно. И против подаряването на цветя само в един ден от годината. И смятам, че е хубаво да има ден на жената. Може би е хубаво да има и ден на мъжа. Така че жените също да имат шанса да забравят да купят китки и да идат на банкет с колегите. Аз съм за 8 март. Ако някой е на противното мнение, да ми пише. Ще се разберем. Склонна съм на компромиси. Примерно мога да спра да съм от “Левски”. В крайна сметка има и “Лудогорец”.

Лола Монтескьо

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини