Виновните за синьото мляко - в детската градина?

Петима служители от детската градина в Асеновград са разпитани по случая със "синьото мляко", съобщиха за Дарик радио от районната прокуратура. Образуваното досъдебно производство е за приготвяне на напитки с опасни за здравето вещества. Предвиденото наказание е до 5 г. затвор.
Назначена е експертиза на повече от 80 веществени доказателства, сред които са кофичките с мляко и посудата в кухненския блок. Експертите от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология (НИКК) в София ще установяват дали има вредни и опасни за здравето вещества. Резултатите се очакват следващата седмица. Данните от назначените изследванията на 12 деца, пили мляко, не показват отклонения в нормалното здравословно им състояние.
Контролна проба от синьото вещество се пази и в Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните до излизането на официалните резултати, заяви за Дарик директорът д-р Иван Шиков. Става дума за 28 литра мляко и складирани 89 опаковки от 500 мл. Инспекторите са разпоредили цялостно почистване и дезинфекция на кухненския блок в детското заведение и това тяхно предписание вече е изпълнено. При проверка на производителя на прясното мляко не са открити нарушения, каза Шиков. Според него проблемът е възникнал в детската градина.

Община Асеновград също извършва проверка в детска градина "Слънце". Кметът д-р Емил Караиванов заяви, че са възможни уволнения за ръководството и кухненския персонал.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини