25 °C

Изявление на кмета Емил Караиванов по доклада от административната проверка на детска градина "Слънце"

"Проблеми в тази детска градина спорадично се явяват през последните десетина години.

При проверки бяха констатирани пропуски. По мое нареждане беше извършен финансов одит на детската градина и направени редица предписания. Наложено беше и административно наказание на директорката на детското заведение. Въпреки това проблемите продължават. Това наложи да възложа със заповед финансова проверка на 24 февруари т.г., която трябва да приключи на 31 март. Мотивите бяха: констатирано несъответствие между начислените такси и внесените такси в общината.

Втората моя заповед за извършване на проверка, която издадох, още в деня на инцидента с млякото - 11 март, е със срок за приключване днес, 14 март. Тази проверка вече приключи и аз разполагам с доклада на комисията. Той е подробен, над 6 страници. В него подробно са описани свидетелските показания от деня на инцидента на целия кухненски персонал, медицинската сестра, помощник-възпитателите, завеждащия административната служба. Това, което най-много ме обезпокои е, че през цялото време готвачката е знаела, че има проблем с млякото. В него са плавали частици, имало е променен цвят и освен това е направила всичко възможно за заличаване на следите като са изхвърляли млякото. Има противоречия и в показанията и на медицинската сестра. Но тук се откроява фактът, че тя не е проверила лично млякото преди да бъде сервирано на децата. Завеждащата административна служба не си изпълнява задълженията, а ги предоставя на други лица от персонала.

Всичко това, и първата, и втората проверка, по категоричен начин доказва, че детското заведение не се управлява добре, но освен финансовите нарушения, другите действия на персонала и свързаните с тях нарушения застрашават живота на децата, както беше при инцидента на 11 март.

Затова считам за задължително да предприема следните мерки:

Първо, днес ще внеса докладна записка в Общинския съвет и искане за включването й в дневния ред на редовното заседание на 19 март т.г.,с която ще поискам вземане на решение за преобразуването на целодневна детска градина „Слънце" във филиал на ЦДГ"Н.И.Вапцаров" с мотиви: оптимизиране на мрежата от детски заведения и възстановяване на нормалното управление на това детско заведение.

Второ, директорката на детската градина е започнала процедура по налагане на дисциплинарни наказания на готвачката, помощник- готвачката, работник-кухня и завеждащата административна служба.

Трето, като работодател на директорката на детската градина и на медицинските сестри, съм започнал процедура по налагане на дисциплинарни наказания на тези лица.

В заключение искам да заявя, че ще спазваме законовите изисквания и процедури, но ще настоявам пред съответните органи, визирани в Кодекса на труда, за навременни отговори, за да не се протака във времето решаването на този въпрос."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
17 юни 2021
Последни новини