Страхотен успех на Чепаринов и Стефанова

  • Асеновградчанинът спечели квота за Световната купа

Европейското първенство по шахмат приключи! За радост на българите двамата ни родни участници Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова се представиха повече от достойно.

След 11 изиграни кръга Чепаринов завърши 18-ти в крайното класиране. В последния кръг той направи реми с Илиа Смирин от Израел. Така българинът приключи състезанието с 7.5 точки и постигна целта, която беше набелязал при отиването си на турнира – да се класира сред първите 23-ма, което дава право за участие в Световната купа.

Антоанета Стефанова загуби последната си среща пред шахматната дъска от норевежеца Людвиг Йон Хамер. Така с общо 6 точки Стефанова се класира 91-ва. За сравнение водачката в женската ранглиста Джудит Полгар от Унагрия, която също участва на турнира, завърши само 35 места преди Стефанова.

След като водеше почти по време на цялото състезание логично златото отиде при руснака Александър Мотилев. Той единствен завърши с 9 точки, побеждавайки в почти всичките си срещи. Втори и трети с по 8 точки завършиха Давид Антон от Испания и Владимир Федосеев от Русия. В шампионата участваха над 250 шахматисти от над 30 европейски страни.

Източник: chessdom

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини