Пет часа преговаряха със самоубиец във Варна

Повече от 5 часа продължиха преговорите с мъж, който заплаши да скочи от третия етаж във Варна.

Жилището се намира в сграда на ул. „Цани Гинчев” 16. По данни на полицията мъжът е на 30 години. Сигналът е подаден около 11:30 часа днес. На мястото бяха психолог към Института по психология към МВР, линейка и пожарникари.

По информация на Дарик Варна мъжът се казва Валентин. В предиобедните часове той започнал да хвърля саксии и бутилки от терасата. В петък вечерта също е буйствал и е счупил прозореца на съседен апартамент. Екип на пожарната подготви платнище, ако той реши да скочи през терасата.

Според разкази на съседи, Валентин живее сам и има проблеми с наркотиците. Учил е в Морското училище. Често е вдигал шумни купони в апартамента си, като последният е бил в сряда. Срещу него има множество подадени жалби от съседи.

Мъжът беше изведен от дома си от пожарникари и полицаи. Самата операция започна, след като пожарникари влязоха в дома на Валентин през балкона, като той се съгласил да ги пусне.

С помощта на автовишка представители на Службата за пожарна безопасност и защита на населението стигнаха до дома на 30-годишният варненец. Не е ясно по каква причина в дома му не е могло да се влезе през вратата. Една от версиите е, че той е счупил ключа си в ключалката.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини