Сърби и македонци ревнаха във Фейсбук: Путине, анексирай ни!

Сръбска група във Фейсбук, която призовава Путин да прикачи Сърбия към Русия, предизвика редица реакции в медиите. Страницата "ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия" за няколко дни е събрала над 27 хил. последователи. На профила е снимка, на която се вижда, че към Сърбия са присъединени Черна гора и Република Сръбска.

Създателите на страницата призовават за организиране на референдум по кримския сценарий. Надяват се към тях да се присъединят поне един милион фенове, за да се види, че в Сърбия има желания за присъединяване към Русия.

Електронното издание Vesti online цитира по този повод един от членовете на групата: "Сърбия има много приятели в Русия, а един от тях е вицепремиерът, който е сърбин по произход". Новината, че бе съобщена и от хърватски медии, които буквално се подиграха на идеята, коментира сръбското електронно издание "Правда".

Хърватския сайт коментира, че "докато едните твърдят, че руснаците искат да анексират Сърбия, други констатират, че болестта не пита". Вестник Курир пък публикува част от коментарите на хърватите. В един от тях се казва, че само "сръбски селянин с цървули може да иска присъединяване към Русия".

Новината за искането на сърбите е цитирана и от медиите в Македония. Там пък има създадена група "ФБ Референдум - Путине, анексирай и Македония", която обаче е затворена. Членовете й засега са едва 156.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини