Световното първенство по футбол насред джунглата (видео)

С нахлуване на терена и проблеми с озвучителната систеам преминал първият голям тест за стадиона на World Cup бразилския град Манаус, който е настред джунглата.

Организаторите на Световното първенство заявиха пред медиите, че са доволни от начина, по който стадионът е посрещнал близо 40 000 фенове за мача бразилскиата купа между Васко да Гама и Ресенде в четвъртък, но признават, някои въпроси ще трябва да бъдат разгледани в навечерието на срещата Англия-Италия на 14 юни.

Близо 600 разпоредители опитаха, но не успяха да задържат феновте да влизат на терена. Преди началото на мача, играчите наредени за националния химн, но аудио система се провали и нищо не се чу.

Манаус е един от градовете-домакини на Световното първенство по футбол 2014 в Бразилия. Самото му разположение си е истинска атракция. Градът е на 1 700 мили от Сао Пауло и е заобиколен от 2,1 милиона квадратни мили тропически гори. Тук реките Рио Негро и Солимоес (Амазонка)  успоредно рамо до рамо в продължение на над 18 км. Със сигурност това е една от най-величествените гледки на Амазонка.

Тежката жега и влажност в района са изпитание за спортистите. Доставките на строителните материали за изграждането на модерния стадион пък се извършват с кораб и отнемат 20 дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини