Залели с киселина колата на координатора на АБВ. Петков: Орешарски да отговори кой го поръча!

Два дни след афиширането на Васил Спасов като координатор на АБВ в Асеновград, той бива наказан за това. С киселина е залято предното стъкло на колата му, заради което оперативната му дейност временно е ограничена. Това съобщи Румен Петков. Нещата според него не спират дотук, тъй като последвали административни спънки от страна на местната общинска администрация, когато наближава поредната спирка на турнето на Николина Чакърдъкова "Да съхраним българското", подкрепено от АБВ. "Следва спирката на спектакъла в Асеновград, следват и странни методи и изисквания от общината и асеновградското РПУ", възмущава се Петков. Ето какво разказва още той:

"След като е поискано и дадено разрешение за гостуването на спектакъла на централния градски площад - процедура, с която се занимава продуцентът на турнето, постъпва нова процедура. По неясни причини се оказало, че за концертът, който е напълно безплатен за гражданите в цялата страна, е необходимо да се подпише декларация, че събитието е с идеална цел и тази декларация трябвало да бъде подписана, по неясни причини, от координатора на АБВ в Асеновград Васил Спасов. Той трябвало да се разпише под кратък текст, който гарантира, че от концерта, който предстои на площада, никой няма да печели. От администрацията на община Асеновград обяснили на Спасов, че ако не подпише въпросната декларация, на сцената на "Да съхраним българското" няма да има ток за целите на концерта. Нещата не спрели дотук - малко след това той получил ново обаждане, този път от дежурния полицай, който влязъл в нетрадиционно за пагона амплоа и се поинтересувал  дали ще има политически речи по време на мероприятието. Орешарски да отговори кой поръча човека на АБВ в Асеновград", заявява Румен Петков и настява за "отговори на още няколко ключови въпроса":

1. Какви мерки са взети спрямо човека, който проявява особен интерес към мероприятието на Чакърдъкова?

2. Как министър-председателят гледа на това, че на човек му е залята колата с киселина?

3. Не счита ли за срамно, че по негово време политическото преследване се е превърнало в норма на поведение на държавната администрация, включително и на МВР?

"Политическото преследване се превърна в норма на поведение на държавната администрация, включително и на МВР. Случаите на наказани заради това, че са показали различни политически нагласи от тази на сегашното управление растат", смята Петков и дава случилото се в Асеновград за "пореден пример за използването на държавния апарат за репресии срещу човек заради политически симпатии."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини