Общината финализира проект "Ефективна и модерна администрация"

На снимката: Елка Карагьозова, старши експерт в Община Асеновград и ръководител на екипа по проекта, и Тодор Янкулов, председател на СД на "Глобал адвайзърс".

Успешно приключи работата по проект "Ефективна и модерна администрация - община Асеновград", отчете днес на пресконференция екипът за неговото управление. За подобряване на ефективността на местната администрация, в продължение на 18 месеца бяха осъществени поредица от дейности, водещи до по-добро изпълнение на политиките на общината, заложени в стратегическите планове и програми. В резултат на направения функционален анализ от експертите на компанията "Глобал адвайзърс", бяха идентифицирани "тесните" места в организацията и структурата на общинската администрация, предложиха се промени в нормативни актове, процедури за целеполагане и планиране, подобряване на организацията и работните процеси. В резултат на разработените индикатори и система за измерване и управление на изпълнението се подпомогна процеса на вземане на решения в Община Асеновград, смята Тодор Янкулов, председател на съвета на директорите на "Глобал Адвайзърс". 50 служители от общинската администрация преминаха целево обучение върху разработените правила и документи, за да се гарантира устойчивост на резултатите, допълни Елка Карагьозова, старши експерт в Общината и ръководител на екипа за управление на проекта. Очакванията са, че новият опит, знания и умения ще засилват доверието на гражданите в общинската администрация.

Проектът бе реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд "Инвестиции в хората". Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе на стойност 151 897 лева.

 

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини