Наградиха на сесия Селин Ахмед за успеха и на олимпиадата по български

Председателят на местния парламент поздрави Севим

Кърджалийката Селин Ахмед, която спечели първото място на националната олримпиада по български език бе наградена с грамота от кметът на Кърджали Хасан Азис. Тя и бе присъдена за издигане на престижа на общината. Грамотата бе връчена по време на сесия на местния парламент от зам.-кмета Юсеин Ахмед.

Председателят на Общинският съвет Раиф Мустафа отбеляза, че това е изключително постижение. За първи път на олимпиада по български език, дете, чийто език не е майчин печели първото място.

Селин Ахмед благодари на директорката на ОУ“Св.Св.Кирил и Метойдий“ Лиляна Янкова и на преподавалките си по български за това, че са и дали качествено образование на европейско ниво. Тя сподели,че от малка е закърмена с обич към родния български език. Всяка вечер майка й четяла български народни приказки.

Какво щеше да бъде България без светите братя Кирил и Методий, запита реторично Селин и подчерта , че благодарение на тях народът ни се е извисил духовно чрез писаното слово. Тя обеща пред общинските съветници и своите преподаватели, че и занапред ще полага много усилия в учението.

Председателят на общенския съвет Райф Мустафа връчи букет на малката Селин.

Георги Кулов

Грамотата
Благодарност
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини