178 стажант полицаи положиха клетва, пловдивчанка отличена за оказана помощ при тежко ПТП

След 6-месечно обучение стажантите положиха тържествена клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР.

Церемонията се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик. Стажантите се заклеваха тържествено да спазват нормите на Етичния кодекс на държавните служители в МВР.
Всичките 178 са преодолели успешно 6-месечен курс за първоначална полицейска подготовка. През това време те са получили правна, физическа, тактическа, стрелкова, психологическа подготовка, преминали са и задължителните практически стажове. Младите полицаи ще изпълняват служебните си задължения в СДВР, областните дирекции на МВР в Пловдив, Кюстендил, Сливен и Смолян, в районните управления "Транспортна полиция" във Варна, Бургас, Пловдив и в дирекция "Специализирани полицейски сили" в СДВР. От тук нататък следва въвеждане в работата от по-опитните им колеги по места и упражняване на реални полицейски правомощия, най-вече в малките населени места.

За отличен успех бяха наградени няколко стажанти, а отличник на випуска е стажант Камелия Николова от СДВР. С "писмена похвала" бе наградена и стажант Диана Бозова от дирекцията на полицията в Пловдив. Макар и още курсистка, тя е демонстрирала самообладание, висок професионализъм и човечност при случай на тежко пътно-транспортно произшествие. На 28 април т.г., около 7 ч., докато пътувала от Пловдив към Пазарджик, тя станали свидетел на тежка катастрофа в района на 9-ти километър. Без да губи време слязла от автомобила си, оказала долекарска помощ на пострадалите, като така е спасила живота на един от тях, успяла да отцепи и запази местопроизшествието до идването на колегите й от РУП-Стамболийски и екипите на "Спешна помощ".

 
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини