Близо половин милион дължи на хазната "ромската царица" от Катуница

471 474 лв. данъци, включително лихви в размер на 167 588 лв., трябва да внесе в държавния бюджет "царица" Костадинка. Решението на Пловдивския административен съд, с което се отхвърля жалбата на Рашкова против Ревизионен акт, издаден от НАП - Пловдив, е от 25 април. Сумата е натрупана между 2005 г. и 2010 г., време в което Царкировица не е подавала данъчни декларации за доходи като физическо лице.

Данъчните погнаха ромската фамилия след събитията в Катуница и приключиха през 2012 г. с издаване на ревизионни актове. Жената на Кирил Рашков е била засечена, че "е осъществила покупко-продажба и строителство на недвижими имоти, извършила е множество пътувания в чужбина, предоставила е със съпруга си заем и дарение в особено големи размери, придобила е лек автомобил Мерцедес Бенц, модел S350L. Същевременно е вземала заеми от лица, също в особено големи размери, за които няма представени доказателства, как биха се изплащали същите, при положение, че липсват всякакви доходи, получени от нея и съпруга й."

По време на ревизията Костадинка е представила три договора за заеми, взети от близки на фамилията. Данъчните обаче установили, че "заемодателите не са разполагали с гореописаните, като предоставени парични средства, поради което не са имали възможността през тези периоди да ги дадат в заем на жалбоподателя или на съпругата му."

Решението може да бъде обжалвано във Върховния административен съд.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини