Със 130 мига от историята на Асеновград започнаха Майските празници

"Тази изложба ме върна назад в миналото, в моето детство. Тя навява много спомени и създава мечти за бъдещето." С тези думи кметът Емил Караиванов откри ретроспективната фотоизложба в библиотека "Паисий Хилендарски", с което бе дадено и началото на Майските културни празници в Асеновград.

Експозицията съдържа 130 фотоса от последните 60-70 г. от историята на града. На тях могат да бъдат открити стари и добре познати лица и събития, като посрещането на световния шампион по шанги Севдалин Маринов, голямата българска актриса Надя Тодорова в разцвета на годините и кариерата си, неповторимия Коста Форев и много други.

Инициаторът и организатор на изложбата Марин Маринов отправи специални благодарности към фотожурналистите и фотографите, които предотавиха свои снимки. Това са Александър Берберски, Александър Славов, Ангел Маринов, Атанас Диков, Атанас Москов, Борис Шопов, Васил Филев, Владимир Янев, Васил Тьоков, Деян Гогалчев, Димитър Макулев, Живко Колев, Йордан Диков, Кирил Диков, Кръстю Апостолов, Кезим Мурадов, Костодин Буюклиев, Петко Маврудиев, Петко Петков, Харалампи Станчев.

Кметът Караиванов прие предложението на Маринов за Деня на Асеновград - тази година на 11 май, да се организира фотопленер за най-добра снимка от празниците на града. Снимките могат да се предават в Общината. Ще бъде свикано компетентно жури, което да ги оцени.

Майските културни дни продължават с научна кръгла маса "Станимахос - Станимака - Асеновград: принос към изучаването на приемствеността и развитието в социално-икономическата и духовната история на града и региона", която се провежда в момента в Старинно училище "Свети Георги". Тя ще продължи и на 3 май.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини