Общината взима курортните имоти в Нареченски бани

Април`2014: При посещението си в Нареченски бани министър Андреева направи оглед на сградния фонд на Санитарно-курортния комплекс, чийто принципал към момента е МЗ. Кметът Бакалски пя посрещна с настоятелна молба - курортът ще се съживи, ако министерството прехвърли за стопанисване банята и бившата поликлиника, за които местната управа вече има стратегия за развитие.

Инхалационна площадка с парк и водопитеен павилион в центъра на Наречен да станат собственост на Общината. Предложението за това ще бъде гласувано на извънредна сесия днес след около час. Паркът на изоставената курортна поликлиника и административната сграда не се ползват от над 20 г. Община Асеновград настоява да ги придобие, за да разработи на туристическия им потенциал. Кметската докладна е за безвъзмездно придобиване, след което посочените имоти да бъдат отписани като държавна собственост. Въпросните са отчуждени с царски указ отпреди 83 г., сградите в тях са построени 3 г. след това.

При посещението си в Асеновград министърът на здравеопазването Таня Андреева обеща, че ще съдейства неизползваните бази да станат общински. Община Асеновград нееднократно е подчертавала, че е в готовност да кандидатства за еврофинансиране с проекти за изграждането на модерен курортен център.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини